Rehlah Guru & Kakitangan MTT 2014.

 

Alhamdulillah,.. dengan izin Allah swt, Rehlah Guru & Kakitangan MTT bagi tahun 2014 selesai dilaksanakan. Program tersebut telah bermula pada 26 April 2014 dan berakhir pada 27 April 2014 bertempat di Peladang Setiu Agrotourism & Resort Sdn. Bhd.

Peserta program tiba di lobi resort sekitar jam 4.15 petang setelah mengharungi perjalanan hampir 1 Jam 15 minit dari perkarangan MTT. Setelah menunaikan solat Asar, peserta diberi kebebasan untuk meninjau kawasan persekitaran resort. Suasana yang nyaman dengan pemandangan tasik dan tumbuh-tumbuhan hijau itu nyata memberi kesegaran kepada semua yang hadir dalam program tersebut. Ada juga yang mengambil peluang berkayak dan bersama anak-anak di kolam renang.

2

Pada sebelah malam, acara cabutan bertuah mengambil tempat setelah semua peserta selesai menikmati hidangan makan malam. Pada pagi Ahad, program diteruskan dengan sukaneka bagi kanak-kanak. Antaranya, pertandingan mewarna bagi kanak-kanak yang berusia 4-6 tahun, boling padang bagi kanak-kanak berusia 7 dan 8 tahun serta boling padang secara berpasangan bagi kategori umur 9 hingga 12 tahun.

Seterusnya, tiba giliran guru dan kakitangan pula terlibat dengan sukan berkayak. Tiga kategori telah dipertandingkan iaitu :

i. Bujang Perempuan
ii. Bujang Lelaki
iii. Kategori Keluarga.

Majlis penyampaian hadiah dibuat ketika majlis penutup sekitar jam 12.30 tengahari di dewan makan resort tersebut. Pemenang bagi setiap kategori adalah :

i. Bujang Perempuan
3. Cikgu Fatihah & Cikgu Saerah
2. Nazihah & Normah
3. Cikgu Nurul Iman & Ustazah Aminan Mastura

ii. Bujang Lelaki
3. Husain & Zubir
2. Amir & Hamdan
1. Nasrullah & Ajmain.

iii. Keluarga :
3. Ust. Kamarul & Ustazah Siti Radiah
2. Ust. Khairul Nizam bersama anak beliau
1. En. Aminuddin bersama anak beliau.

Alhamdulillah, program berjalan lancar dan bersurai sekitar jam 1.00 petang. Program sebegini dapat mengeratkan ukhuwah sesama keluarga guru dan kakitangan MTT. InsyaAllah….