Ringkasan MTT @ Julai & Ogos.

Alhamdulillah… kita sudah semakin hampir ke penghujung tahun. Musim demam peperiksaan yang bakal bermula tidak lama lagi. pelajar-pelajar PT3, SPM dan STAM turut terlibat dengan Peperiksaan Percubaan, Ujian Lisan dan juga Ujian Mendengar terutama bagi calon PT3.

Ujian Mendengar Bahasa Melayu PT3 (12082014) 2

10615401_820936721274146_683234911400532892_n

Selain itu, Unit Tarbiyyah juga mengadakan program Puasa Sunat Secara Jam’ie bagi mendidik pelajar-pelajar meneruskan Puasa Sunat 6 Hari dalam bulan Syawal. Guru-guru dan kakitangan juga disarankan untuk turut sama menunjukkan sokongan terhadap program terbabit dengan sama-sama berpuasa pada hari yang telah ditetapkan iaitu Isnin, 18 dan 25 Ogos 2014. InsyaAllah, program ini akan diteruskan dimasa akan datang.

Turut berlangsung pada bulan Ogos yang lalu adalah lawatan dari Mas’ul MTT yang baru iaitu Tuan Haji Mahmud bin Omar. Beliau meninjau sekitar MTT, melawat sessi pembelajaran didalam kelas, kemudahan dan keadaan struktur dan sistem yang diamalkan di MTT. Nyata, beliau berpuas hati dengan perkembangan dan perancangan yang diatur oleh pihak pengurusan MTT. Beliau juga turut menyatakan beberapa pandangan dan cadangan untuk kemajuan MTT dimasa mendatang.

Sila tinggalkan Komen Anda.... Terima Kasih

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s