Syabas!! Teruskan Perjuangan… SPM 2016.

Subhanallah, Alhamdulillah, Allahuakbar….

Hari ini, 16 Mac 2017 merupakan hari yang ditunggu-tunggu para pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) bagi tahun 2016. Berkat usaha dan kesungguhan dalam menuntut ilmu, akademik & al-Quran telah pun diketahui. Rata-rata pelajar telah berusaha dengan bersungguh-sungguh disamping doa dan tawakkal kehadrat Allah SWT.

Pelbagai reaksi dapat diperhatikan, ada yang ceria, ada yang berduka. Namun, ia bukanlah satu penamat dan pengakhiran. Ia hanyalah satu langkah perjuangan untuk ke peringkat seterusnya. Cabaran dan halatuju yang harus dihadam oleh mereka dalam menentukan sisi kerjaya mereka dimasa akan datang. InsyaAllah, dengan bimbingan dan minat yang betul, kalian mampu meneruskan kecemerlangan yang telah dimulakan. Bagi yang kurang berjaya, Masih banyak alternatif yang tersedia untuk anda.

Memetik status Facebook Naib Mudir (Akademik) MTT, Cikgu Nur Effendi Mahyiddin :

Pencapaian calon SPM untuk subjek sains menperolehi gred A seramai 35 orang, 88 % calon minima gred C , 100 % calon lulus merupakan pencapaian terbaik sepanjang perkhidmatan saya di MTT. Syabas batch SPM 2016. In syaa Allah akan dijejaki pula oleh batch calon SPM seterusnya.

Berikut disenaraikan pelajar-pelajar yang telah mencapai keputusan terbaik di MTT dalam tiga aliran berbeza, Tahfiz Pengajian Islam, Tahfiz Perakaunan dan Tahfiz Pengajian Islam.

Tahfiz Pengajian Islam
1. Asmaa’ Ahmad Tirmizi (8A – 30 Juzuk)
2. Muhammad Nazhan bin Muhammad Zamil (8A – 6 Juzu’)
3. Abdul Aziz Othman (7A – 30 Juzuk)

Tahfiz Perakaunan
1. Nor Intan Baizura binti Zulkifli (5A – 13 Juzuk)
2. Muhammad Zul Fahmi bin Pauzai (5A – 6 Juzuk)

Tahfiz Sains Tulen
1. Abdurrahman bin Abdul Hadi (2A 5B – 9 Juzuk)
2. Siti Aisyah binti Mohd Salleh (2A 4B – 9 Juzuk)

Tahniah diucapkan. (Y).
Ini hanya langkah permulaan, jauh lagi perjalanan yang bakal ditempuh.
Selamat Berjuang!