Pelancaran Dana Asrama Baharu MTT 2019

Subhanallah… Alhamdulillah… Allahuakbar…

Dengan izin Allah SWT yang maha berkuasa atas setiap sesuatu, Majlis Makan Malam Pelancaran Dana Asrama Baharu Ma’ahad Tahfiz Wal Tarbiyyah Darul Iman (MTT) di Hotel Permai Inn usai dilangsungkan baru-baru ini. Majlis tersebut dihadiri kira-kira 350 orang tetamu melalui pembelian tiket majlis tersebut sekaligus menyumbang untuk dana yang diusahakan.

Program telah diadakan pada 28 Februari 2019 (23 Jamadil Akhir 1440H) itu telah dirasmikan oleh Ahli Parlimen Kuala Nerus, Yang Berhormat Dato’ Dr Ustaz Mohd Khairuddin Aman Razali. Dalam ucapan perasmian, beliau telah memaklumkan sumbangan peribadi untuk dana tersebut. Beliau turut memberi galakan kepada para dermawan lain untuk sama-sama membantu memartabatkan institusi pendidikan Islam dalam usaha melahirkan lebih ramai agamawan yang profesional dimasa akan datang.

Beliau turut menambah, “Jangan ingat MTT ini tempat untuk mencari makan dan minum semata-mata, tetapi tempat untuk kita menuai PAHALA. InsyaAllah“.

Semua tetamu diberi peluang untuk menyampaikan sumbangan dana melalui YB Kuala Nerus tersebut di pentas utama. Usai majlis, Yang Berhormat mengambil peluang menyantuni tetamu yang hadir termasuk Al-Fadhil Ustaz Abu Bakar bin Abdullah, salah seorang pengasas MTT yang dahulunya dikenali Institut Berakan, dan Al-Fadhil Ustaz Awang bin Embong serta tetamu lain yang hadir pada malam tersebut.