Bengkel Orator Bersama ‘Abang Bob’.

Alhamdullilah… Syukur kehadrat Allah SWT atas limpah kurnia dan perkenanNya untuk pihak Ma’ahad Tahfiz Wal Tarbiyyah Darul Iman (MTT) menganjurkan satu bengkel orator atau pengucapan awam bersama Saudara Ahmad Burhan Sidqi atau lebih mesra dengan panggilan ‘Abang Bob’

Beliau merupakan pengarah Akademi Orator Al-Fateh dan merupakan antara pendebat terbaik di Kolej Universiti Sultan Zainal Abidin (KUSZA) suatu masa dahulu. Kehadiran beliau adalah untuk berkongsi ilmu pengucapan awam dan teknik menambah hati audiens dengan lidah dan akan kepada peserta terpilih daripada Pertandingan Daie Muda dan barisan Qudwah MTT.

Semoga para daie dan pimpinan masa depan ini dapat menyampaikan dakwah kepada jemaah dengan baik dan membawa kearah kekuatan ummah. Ini cuma langkah permulaan sebelum langkahan pejuang yang lebih besar menyusul tahun demi tahun.

Tahniah kepada barisan peserta yang bersungguh-sungguh dalam menekuni intipati pengisian dalam program ringkas tersebut. InsyaAllah, semoga ilmu yang diperolehi dapat dimanfaatkan sepanjang masa serta memberi persembahan terbaik dalam pertandingan akhir Daie Muda 2019.